1 Şubat 2010 Pazartesi

İç Çamaşırı Sözlüğü

İşte size iç çamaşırı hakkında her şey…
-- Agraf:
Özellikle sütyenlerin iki ucunu birbirine bağlayan aparat. Kopça.

-- Balen:
Giysilerin arzu edilen kalıpta durmalarını sağlamak için yaygın olarak kullanılan genellikle plastik, şekilli çubuklar. Sütyende daha çok bonelerin biçimini belirgin hale getirmek için bonelerin alt kısmında yarım ay şeklinde ya da özellikle askısız modellerde sütyenin yan kol altı dikişinde bükülmeyi engellemek için kullanılır.

-- Cup-size (bone ölçüsü):
Gögüs ve beden boyunu ayrı degerlendiren sütyen modellerinde kullanılan göğüs büyüklüğü cetveli. Bugün kullanılan standardı A, B, C, D ve DD''dir. Sırasıyla en küçükten en büyüğe doğru gider. Genelde normal ''cup'' ölçüsü B olarak kabul edilir.

-- Fanila:
Genellikle pamuklu kumaşlardan üretilen, yaz aylarında terden, kış aylarında soğuktan korunmak amacıyla giyilen, yarım kollu olarak üretilen çamaşır. Türkiye''de halk dilinde içgömleği olarak da bilinir.

-- G-String:
Pantalon ve etekte külot izini belli etmemek üzere tasarlanmış, arka kısmı incelerek popo arasında kalan külot türü. Günümüzde kısaca 'string' olarak da anılır.

-- Jüpon:
Özellikle etek ve elbiselerin içine giyilen, ışıkta kumaşın içini göstermesini ve yürüme sırasında kumaşın elektriklenerek yukarı tırmanmasını engelleyen, genellikle sentetik ve kayan kumaşlardan yapılan iç etek.

-- Kombinezon
Özellikle 1960'larda çok moda olan elbisenin altına giyilen, elbisenin ışıkta transparan olmasını engelleyen dantelli ve yumuşak kumaşlardan yapılan bir tür ince iç elbise.-- Korse:
Günümüzde özel durumlar dışında fazla tercih edilmeyen, vücudu sıkıca sararak istenilen şekle sokmayı amaçlayan sağlam kumaşlardan yapılmış iç giyim ürünü.

-- Maximizer:
Göğüslerin daha büyük görünmesini sağlayan sütyen modellerinin tümüne verilen ad.

-- Minimizer:
Göğüslerin daha küçük görünmesini sağlayan sütyen modellerinin tümüne verilen ad.

-- Push-up:
Gögüslerin daha büyük görünmesini sağlayan sütyen modellerinden birisi. Push-up sütyenlerden sütyen bonelerinin alt iç kısmında ekstra dolgular bulunur. Bu sayede göğüsler oldugundan daha büyük ve şekilli görünür.

-- Tanga:
Bacak kısmı oyuntusu ve beli yüksek, popoyu örten kısmı dar, yan taraflarda kalan bağlantıları genellikle ip ya da ince bantlardan oluşan kilot türüne tanga denir.



İÇ ÇAMAŞIRI ALIRKEN
Vücut tipinizden haberdar mısınız? Giysilerinizi, ondan da önemlisi çamaşırlarınızı vücut tipinize göre mi seçiyorsunuz? Peki alırken nelere dikkat ediyorsunuz.
Göbek problemi olan bayanlar için: Bir korse giydikten sonra yapmanız gereken tek şey dikkati göbek bölgesinden dağıtmak. Bunun için göğüs dekoltesi ya da bacak dekoltesini kullanabilirsiniz.
Büyük göğüslü bayanlar için: Kalıpsız olan, minimizer özeliği olan çamaşırları tercih etmelisiniz. Bu modellerde hem şık hem düzgün gösteren özellikleri ile günlük yaşamınızda ve özel giyineceğiniz günlerde kullanabileceğiniz sütyenlerdir.

Küçük göğüslü bayanlar için: Küçük göğüsler için en uygun modellerimiz push up özelliği olan modeldir. Göğüslerinizi toparlarken sutyenin V yakası dekolteye uygun bir görünüm verir.

Açık giysiler giyecekseniz: Straplez ya da ince askılı kıyafetlerde sütyen kullanmanız oldukça zordur. Eğer elbisenizin hem omuz hem sırt dekoltesi varsa silikon sütyenlerden kullanıp hem rahat hem şık bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Külotlarla ilgili birkaç öneri: Üstünüzdeki giysinin kalça kısmı yapışacaksa ne olursa olsun tanga giymeye özen gösterin. Kot pantolonlarla da giyebilirsiniz. Pantolonunuz beyaz ya da açık renklerde ise çamaşırınız mutlaka ten rengi olmalı. Beyaz çamaşır da beyaz pantolon içinde fazlasıyla belli olur. Siyah pantolon ise siyah giymeye özen gösterin. Ancak çok kalın bir kumaşsa rengi fark etmeyebilir. Yine kalın bir kumaşsa şort külotlar da kullanabilirsiniz.

Spor yaparken: Unutulmamalı ki, herkesin dolabında bir adet spor çamaşırı olmalı. Günlük kullandığımız sütyenler, külotlar spor için hem hijyenik açıdan hem de rahatlık açısından uygun değildir. Normal ve şort külot seçenekleri ile istediğiniz kadar rahat hareket edebilecek ve sporun keyfini çıkabileceksiniz.

Son olarak; sütyen alırken çok daha dikkatli olmak gereklidir, çünkü yanlış alacağınız sütyen kaslarınızın yanlış şekilde gelişmesine hatta sarkmasına bile sebep olabilir. Her sütyen alışınızda bedeninizi tekrar ölçtürün. Denemekten bıkmayın ve mutlaka deneyin. Eğer arkadaki bant altında bir et kümesi oluşturacak sıkıyorsa, göğüsleriniz her hamlenizde yukarıdan çıkıyorsa, düşük görünüyorsa, arka bandı sürekli yukarıya çıkıyorsa sütyeninizin ölçüsü yanlış ya da askı ayarlarını yanlış kullanıyorsunuz demektir.

http://www.vipgiyim.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder